Çatlakların ve lekelerin tedavisi nasıl yapılır



Kadınların en büyük dertlerinden biri olan çatlaklar ve lekelerden kurtulmak da artık mümkün!

Lazer uygulama

Nedir?: Özel lazer ışınlarıyla cildin üst tabakasını soyan ve izlerin hafiflemesini mümkün kılan bir yöntem.

Uygulama alanları: Lazer uygulaması daha ciddi bir girişim ve de mevsimsel bir uygulama. Vücudumuzda meydana gelen çatlaklar, bir bağ dokusu hastalığı. Ancak cildin soyulması tek başına yeterli değil. Bağ dokusunu onarıcı ürün ve kremlerin emilmesini arttırmak için, ultrasound yöntemi, mutlaka uygulamaya eklenmeli.

Nasıl uygulanıyor?: Uzman tarafından izlerin ve çatlakların üzerine uygulama yapılıyor. Seanslar sırasında acı olmuyor ancak sonrasında izlerin üzerinde kızarıklık ve kabuklanma görülebiliyor.

Mikroderma abrazyon

Nedir?: Küçük bir başlığı olan ve derinin üst tabakasına çok çok ince alüminyum oksit kristalleri gönderen, küçük bir başlığı olan bir makine. Mikrodermoabrazyon uygulamaları sırasında herhangi bir acı duyulmuyor, uygulama sonrasında kızarıklık olmuyor.

Uygulama alanları: Mikrodermo abrazyon, yüzdeki ince kırışıklıkların giderilmesinde, sivilce izlerinin yok edilmesinde güneş ve gebelik lekelerinin giderilmesinde, vücut çizgilerine uygun ameliyat izlerinin hafifletilmesinde oldukça etkili bir yöntem.

Nasıl uygulanıyor?: Problemli bölgeye alüminyum oksit kristalleri püskürtülerek cilt aşındırma işlemi yapılıyor. Ardından bağ dokusunu kuvvetlendirici ilaç ve kremler, ultrason yardımı ile emdiriliyor, işlem yapıldıktan sonra uygulama alanında 15 dakika içinde herhangi bir iz kalmıyor. İşlem aynı zamanda vücudun her yerine uygulanabiliyor. Mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerekiyor. Tedavi ücreti uygulanacak bölgenin alanına ve çatlak sıklığına göre değişiyor

Kaç seans sürüyor?: 15 gün-3 hafta aralıklarla 6-8 seans yapılıyor, işlem süresi ve sıklığı, problemin sebebi, bu problemin ne kadar zamandır sürdüğü ve daha önce bir tedavi görüp görmemesi ile bağlantılı olarak değişiyor.

Kriyoterapi

Nedir?: Kriyoterapi bir dondurma işlemi. Kriyoterapı cihazı derinin altına çok ince buz kristalleri gönderiyor. Sonra bu kristaller cihaz tarafından geri emiliyor.

Uygulama alanları: Çatlak izleri, ameliyat izleri, gebelik ve güneş lekelerinin giderilmesinde, siğil ve derinin damarsal oluşumlarının tedavisinde kullanılıyor. Nadiren, lekelerin giderilmesi gibi kozmetik işlemlerde de tercih ediliyor.

İşlem cildin yenileşmesini ve gençleşmeyi sağlıyor. Tedavinin en önemli avantajı, hastaneye yatma zorunluluğunun olmaması. Ayrıca anestezi gerektirmiyor.

Nasıl uygulanıyor?: Uzman kriyoterapi cihazını çatlakların ya da izlerin üzerinde gezdirerek uygulama yapıyor. Uygulama sırasında herhangi bir acı hissedilmiyor. Sonrasında ise çatlakların ya da izlerin üzerinde hafif bir kızarıklık olabiliyor.

Kaç seans sürüyor?: Çatlakların ya da izlerin derinliğine ve çokluğuna bağlı olarak seans süresi belirleniyor. Genellikle 15 seans çatlakların iyice hafiflemesi için uygun oluyor. Diğer uygulamalarda olduğu gibi izin ve çatlağın derinliğine göre seans sayısı belirleniyor

0 yorum:

Yorum Gönder