DR FERİDUN KUNAKTAN BİTKİSEL AYAK BAKIMI

26 mart 2009 da Tv ekranlarından evlerimize konuk olan, Dr Feridun Kunak, ayak bakımı için çok faydalı iki doğal kür önerdi. Kürlerimizden ilki, ayak terlemesi ve ayakta oluşan kötü kokular için, diğeri ise, topukta meydana gelen çatlaklar için faydalı iki ayrı kür. Hemen Kürlerimizin hazırlanışını anlatmaya başlayalım

BANYONUN HAZIRLANIŞI : Bir kabın içine, ılık suyu koyun. İçerisine, papatya, adaçayı, kekik ve deniz tuzu ilave edip karıştırın. ayaklarınınzı hazırlamış olduğunuz bu bitkisel banyoda bekletin. ayak kokuları, yorgunluk, dolaşım yavaşlığı problemlerinize çözüm olacaktır.
Ayak bakımından laf açılmışken, topuk çatlakları için, yine Feridun Kunakın önermiş olduğu doğal bakım kremini de anlatalım.
TOPUK ÇATLAKLARI : Bir önceki öneride, anlatılmış olan, bitkisel ayak banyosundan sonra, ayaklarınızı kurulayın. Topuk kısımlarınızı, ponza taşı ile ovun. Limon suyunun içine, badem yağı, gliserin, sıvı vazelini karıştırın. Topuklarınıza, akşam yatmadan önce sürün. Pamuklu bir çorap giyerek yatın.Sabaha topuklarınızdaki yumuşaklığı siz de farkedeceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder