Yüzünüzdeki Siyah Noktalardan Kurtulun

Siyah noktaların oluşmasına yol açan gözeneklerde biriken ve havayla temas ettiğinde okside olan yağlardır. Nadiren de olsa siyah noktalar mikroplanarak akneye dönüşebilir. Bazı kişilerin yaptığı gibi siyah noktaları tırnakla sıkıp çıkarmayı denemek yanlış ve riskli bir iştir. Üst tabakanın zedelenmesine neden olabilir. Siyah noktalar baş edilmeyecek derecede artarsa uzmanına gidilmelidir. Periyodik yapılan temizlik bu siyah noktaların oluşumunu ortadan kaldıracaktı.

Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Bazı Yöntemler:

- 3 tablet aspirini dövüp toz haline getirin, çok az su ve yarım tatlı kaşığı beyaz kil ekleyin. Yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Haftada 2 kez uygulayın.

- Yüzünüzü günde 2-3 defa maydanoz suyuyla silin. Birkaç hafta boyunca bu yönteme devam edin.

- 1 tatlı kaşığı bal ile aloe suyunu karıştırın. Yüzünüze uygulayın. 20-30 dk. bekletip ılık suyla yıkayın. Yüzünüzü limon suyuyla silin.

- 50 gr. Gliserin, 100 gr. Su, 30 gr. Limon suyunu karıştırın. Yüzünüzü bu temizleme losyonuyla silin.

- 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı sirkeyi karıştırıp yüze maske olara uygulanır. Sonra yüz ılık suyla yıkanır. Sonra parmak uçlarının yardımıyla yüz ovulur.

- Limon suyu ile yoğurdu karıştırıp gözlerinize değmeyecek şekilde yüzünüze sürün ve 15 dak. kadar bekleyin. Haftada 1 defa uygulayabileceğiniz bu maskenin ardından yüzünüzü ılık su ile yıkayabilirsiniz.

- 1 tatlı kaş.mısır unu ve 1 tatlı kaş. yoğurdu karıştırıp, göz çevreniz hariç cildinize uygulayın. 15 dak. bekletin. Sonra cildinizi yıkayın.

- 1,5 tatlı kaş. kil, 1 tatlı kaş. badem yağı, 1 tatlı kaş. balı karıştırıp yüzünüze sürün ve 35-40 dak. bekletin. Daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp yağsız bir nemlendirici krem sürün.

- 1 yemek kaşığı yulaf ununu bir az suda pişirin. Bulamaç haline getirildikten sonra içine 1 tatlı kaşığı badem unu da eklenip karıştırılır. Daha sonra yüz bu karışımla ovulur.

- 1 kase yoğurdun içine limon suyu ekleyip yüzünüze uygulayın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra ise ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

- 30 ml. limon suyuna 30 gr. bal ve 200 ml. damıtılmış su ekleyip karıştırın ve bu karışımı bir cam şişesinin içine koyun. Hazırladığınız bu losyonu sabahları ve akşamları, bir pamuğa damlatarak yüzünüze sürün. Ancak yüzünüze bu karışı sürdükten sonra en az iki saat güneşe çıkmamaya dikkat edin. Aksi halde yüzünüzde lekeler oluşur.

- 1 adet olgun domates ezilir ve ince bir tülbentle süzülür. 1 tatlı kaşığı gliserin katılıp karıştırılarak şişeye doldurulup kullanılmak üzere saklanır. Cildin siyah noktalı kısımlarına bol miktarda sürülür.

0 yorum:

Yorum Gönder