FERİDUN KUNAK KIRIŞIK ÖNLEYİCİ KREM

Op.Dr. Feridun Kunak evde yapabileceğiniz,kırışıklara karşı çok etkili bir krem tarifi verdi.
Salatalık ve bitkisel yağlardan oluşan kırışık kremi:
malzemeler
-1 adet salatalık,
-Badem yağı,
-jojoba yağı,
-Avakado yağı,
Kremin yapılışı: Salatalığı soyun ve rendeleyin,badem yağını.jojoba yağını ve avakado yağını eşit miktarda karıştırın.Kreminiz kullanıma hazırdır sonucundan çok memnun kalacaksınız.

FERİDUN KUNAK KOLESTERORÜ DÜŞÜRMEK

Op.Dr.Feridun Kunak,zeytinin faydalarından bahsetti ve her insanın mutlaka zeytin yemesi gerektiğini açıkladı. Zeytin kadar yaprağıda faydalı diyen Kunak zeytin yaprağının kolesterolü düşüren ve kan dolaşımını düzenleyen etkisinin olduğunu söyledi.
Kolesterolü vüşüren ve kan dolaşımını düzenleyen formül:1tutam zeytin yaprağını, 1 su bardağı kaynamış sıcak suyu içine atın ve 2 dakika kaynattıktan sonra, ocaktan indirin. Bir süre demlenmesini sağladıktan sonra, süzün ve ılık olarak için.
feridun kunak

FERİDUN KUNAK ÇOCUKLARDA BOY UZATMAK İÇİN

Op.Dr.Feridun Kunak Çocuklarının yaşıtlarına göre kısa olduğuna inana anne babalar için bazı önerilerde bulundu,
Çocuklarda boy uzatma önerileri
-Öncelikli çocukların beslenmesine çok dikkat etmek gerekmektedir.
-Kahvaltıyı, en önemli öğündür kesinlikle atlanmamalıdır; her sabah düzenli olarak mutlaka yalmalıdır.
-Kahvaltı sofrasında, süt, peynir, yoğurt, yumurta,zeytin gibi yiyecekleri mutlaka olmalıdır. -Küçük yaşlardan itibaren yeşil yapraklı sebzeleri yemeyi, çocuklarınızaalışkanlık haline getirin.
-Eğer, beslenme ile ilgili sıkıntısı olmadığı halde, çocuklarınızın boyu,yaşıtlarına göre daha kısa ise, o halde, kalsiyum, magnezyum, ve çinko içeren doğal tabletlerden kullanabilirsiniz.
-Boy uzaması için, beslenme kadar, egzersizlerin de önemi büyüktür. Çocuklarınızın, parmaklarının ucunda yükselerek, uzanabildiği kadar yuları uzanmasını sağlayın. -Basket oynar gibi, yukarı doğru zıplamasını sağlayın. Ayrıca, 50 şer defa sağ ve sol kolları yukarı kaldırıp, mümkün olduğunca, yukarı uzanmalarını sağlayın.
-Evde uygun bir yerede, barfiks hareketlerini yapmalarını sağlayabilirsiniz.
UYARI : Egzersizler sırasında, mutlaka çocğunuzun yanında bulunun. feridunkunak.com

FERİDUN KUNAK MUCİZE İKSİR

Opr.Dr. Feridun Kunak Öyle bir karışım tarifi verdiki birçok derde deva tansiyonu dengeliyor,kalbi güçlendiriyor ,kemik erimesini önliyor,kan dolaşımını hızlandırıyor,kireçlenmeyi önlüyor,kalsiyum ihtiyacınızı karşılıyor.
Başta kemik erimesini ve birçok hastalığı önleyen karışım
-40 tane limon
-20 diş sarımsak
-10 tane çiy yumurtanın kabuğu
-1-2çorba kaşığı toz zencefil
-1 avuç kaparı bitkisi
Hazırlanışı:40 tane limonu sıkıp çam bir kavanoza koyuyoruz içersine 20 diş döğülmüş sarımsak ekliyoruz,1-2 çorba kaşığı toz zencefil koyuyoruz,kapariyi konserve olarak alırsak suda bekletip tuzunu aldıktan sonra 1 açuk kapariyi blandırdan çekip koyuyoruz,10 tane çiğ yumurtayı yıkayıp kabuklarını blandırdan geçirip toz haline getiriyoruz ve onuda ekleyip karışımı 1 hafta buzdolabında bekletiyoruz boza kıvamına gelen karışımı her gün kahvaltıdan sonra 1 fincan içiyoruz.isterseniz malzemeyi yarı yarıya azaltarak yapabilirsiniz
pr.dr.feridunkunak.

FERİDUN KUNAK DİZ AĞRILARI

Op.Dr.Feridun Kunak diz ağrısı çekenler (menisküs )olanların hemen ameliyat olmamaları gerktiğini öncelikle aşağıda vereceği formülü yapmaların söyledi.
Diz ağrılarını azaltacak formül
-1 kahve fincan zeytin yağı
-1kahve fincanı buğday kepeği
-1 çorba kaşığı dereotu
-1çorba kaşığı kekik
-1 orta boy siyah turp
-lahana yapprakları
-1su bardağı su
Hazırlanışı ve uygulanışı:Siyah turp rendelenir ,dereotu ince ince kıyılır,zeytin yağı,kekik,buday kepeği 1 bardak suyun içine konularak lapa kıvamına gelene kadar iyice pişirilir ve sıcaklığına dayanılacak kadar olunca ağrıyan dize lapa sürülür ve üzerine haşlanmış lahana laprakları sıcak sıcak sarılır,daha sonra sitrec filmle sarılarak bekletilir.Haftada 2-3 kez ağrının şiddetine göre uygulanır.
feridunkunak.com

AHMET MARANKİ ANNE SÜTÜNÜ ARTIRMAK

Prof.Dr.Ahmet Maranki yeni doğum yapmış annelere bebeklerine anne sütü vermelerini mama ile beslememeleri gerektiğini mama ile beslenen çocukların ileriki yaşlarda bir çok hastalığa yaklanmaya meyilli olacaklarını söyledi .Sütlerinin azlığından yakınan anneler içinise ayvayı önerdi.
Anne sütünü artırma:Her gün 1 tane ayva yemelerini ayvanın süt artırıcı etkisinin çok fazla olduğunu belirten maranki ayvayı ister çiğ olarak isterlerse tatlısını yaparak tüketsinler,dedi.
maranki.com

AHMET MARANKİ BAĞIRSAK PARAZİTLERİ

Prof.Dr.Ahmet Maranki Bağırsak parazitleri için bitkisel formüller açıkladı :
Tenyaları düşürmek için :
- 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı kekik konularak 15 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Sabahları aç karnına 1 su bardağı.Gün boyu toplam 4 bardak tüketilir.
- 1 çorba kaşığı eğrelti otu 2 su bardağı kaynar suya konularak çay gibi demlendirilir.15 dakika ara ile aç karnına birer su bardağı içilir.
- İnce rendelenmiş 200 gram havuç sabahları aç karnına yenilir.Öğleye kadar bir şey yenmez.Öğle ve akşam yemeklerinden 20 dakika önce 100 er gram daha yenir. 5-6 gün boyunca bu uygulamaya devam edilmelidir.
Yuvarlak solucanları düşürmek için:
Yuvarlak solucanlar 10-20 cm boyunda olup genellikle 3 ile 10 yaş arası çocuklarda görülür.Karın şişlliği,karın ağrısı,zayıflama ve kaşıntı görülür.
Tedavisi için:1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı papatya konulur.10 dakika demlendirilip süzülür. Yemeklerden 1 saat önce günde 3-4 bardak içilir.
Kıl kurtları için:
Kıl kurtları 3-4 milimetre boyunda olup gözle zor görülen ufak kurtlardır.Geceleri uykusuzluk,sinir bozukluğu,baş dönmesi ve apandist bölgesinde ağrılara sebep olurlar.
Sabahları aç karnına 250 gram çilek yenilip,öğleye kadar başka bir şey yenmezse şifa olur.Bir süre buna devam edilmelidir.
Maranki.com

AHMET MARANKİ BEHÇET HASTALIĞI

Prof.Dr.Ahmet Maranki behçet hastalığı için kişniş bitkisinin çok etkili olduğunu belirterek kürünü açıkladı.
Behçet hastalığına kişkiş kürü:Yarım litre suya 10 gram toz kişnişi 5-6 dakika kaynatın. Bir su bardağı sabah bir su bardağı akşam için. Bu uygulamaya 7 gün devam edin.
Bu uygulamaya ek olarak geceleri yatarken bir çay kaşığı toz kişnişi ağzınıza alarak yaralarınızın üstünde gezdirin.
Taze kişnişi ağzınızda çiğneyin. Yaralarınız üç günde geçecektir.

maranki.com