Dr.Ender Saraç'tan formda kalmak isteyenlere Formula 7


Dr.Ender Saraç tarafından formüla edilen ve tamamen doğal bitkilerden oluşan Formula7 Eczanelerdeki yerini aldı.

Peki Formula 7 Size ne vaat ediyor.

1.Zayıflama sırasında karşılaştığınız açlık hissi,tatlı ihtiyacı,yorgunluk,sindirim sorunları ve halsizlik gibi etkileri formula 7 ile minimuma indirebilirsiniz.
2.Formula 7 dengeli bileşimi ile zayıflamanıza yardımcı olurken,aynı zamanda zinde ve sağlıklı bir bedene sahip olmanıza destek oluyor.
3.Ender saraç tarafından geliştirilen Formula 7 doğallığı ve etkinliği ile Türkiye ve ABD'de tescillenmiş bir ürün çeşididir.

İÇİNDEKİLER:
Tere Tohumu: Metabolizmayı canlandırıcıdır. Troidi tembel olan kişilerde daha verimli çalışmasına yardım eder.Funda Yaprağı : Zayıflama ve yağların vücut tarafından daha iyi yakılmasına yardımcıdır. Açlığın bastırılması için yardımcı olur.

Zencefil: Yenilen besinlerin daha iyi sindirilmesi için yardım eder. Bünyeyi güçlendirir. Kilo verilirken enfeksiyonlara yakalanma riskinin azaltılmasına yardımcı olur.

Yeşil Çay: Güçlü bir antioksidan olarak bilinir. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle kilo vermeye yardımcıdır. Bağırsaktaki yararlı bakterileri artırarak sindirime yardım eder.

Krom GTF: Kromyumun, bazen glikoz tolerans faktörü (GTF) olarak adlandırılan biyolojik etken formu doğal olarak ortaya çıkar. Bu nedenle daha yüksek oranda yarar sağlar.İnsülin faaliyetinin etkisini arttırıp karbonhidrat, protein ve yağ metabolizması üzerinde etkili olan bir esansiyel eser mineral olarak genel kabul görür. Pankreasın kan şekeri seviyesinin dengelenmesi için yardımcı olur. Diyetlerde kan şekeri seviyelerinin düşmesine ve artmasına mani olur. Açlığın ve tatlı krizinin bastırılması için yardımcıdır.

Co-Enzyme Q10 : Zayıflarken sağlığın korunmasına yardımcı olan güçlü bir antioksidandır. 21. yüzyılın en önemli şifalı maddelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kalp damar sağlığı için ve kansere karşı korunmak için yardımcıdır. Enerji metabolizmasını canlandırıp kilo kaybı esnasında yaşanan halsizlik problemine karşı da yardım eder.

L-Carnitine : Yağ asitlerini yakılmak üzere hücrelere taşmaktadır. Vücutta depolanmış yağların yakılmasını hızlandırır ve kasların performansını artırır. Özellikle diyet ile birlikte yapılacak egzersizlerden daha iyi netice alınmasına yardım eder. Eksikliğinde vücutta yağ yakımı ve enerji üretimi azalır.

Kullanım Şekli :Günde iki kez yemeklerden yarım saat önce ılık suyla 1 kapsül veya doktor tavsiyesine göre kullanılması önerilir

Hamilelikte pilates yapılabilir mi

Hamilelerde kesinlikle pilates yapabilir, Dünyada bunun üzerine özel uygulamalar vardır. Özellikle pilates hamilelerin uygulayabileceği en güvenli egzersizler arasında görülür. Fakat burda bazı ön koşullar vardır, daha önce egzersiz hayatı olmayan bir kişinin ben hamileyim ve hemen pilatese başlamak istiyorum iyi geldiğini duydum diyip pilatese başlaması çok risklidir. Önce doktorundan izin alması gerekir. Ayrıca hamilelerin pilates yapmaları için bazı riskli faktörleri üzerinde bulunup bulunmadığına bakmak gerekir.
Bu riskli faktörler:
35 Yaş üzerinde hamile kalmış olmak,
Daha önce düşük yapış olmak,
Tüp bebek tedavisi görmüş olmak.

Bu gibi riskli faktörler arasında kişilerin en azından ilk 3 ay boyunca pilates yapmamaları ön görülmektedir.
Daha sonraları ise pilates aylara göre değişen bebek ve anne hormonlarına göre farklı egzersiz programlarına tabi tutulur ve bu konuda uzman kişiler yardımı ile pilates yapılabilir. Daha önce pilates ya da egzersiz hayatınız varsa ve eğitmeniniz size tanıyorsa ara vermedende pilates ve egzersizlerinize devam edebilirsiniz.

Pilates nasıl bir egzersizdir

Pilates tüm vücut kaslarını çalıştırmaya yönelik çok sağlam bir omurga ve karın kasları yaratmak üzere oluşturulmuş bir egzersiz sistemidir. Kurucusu Joseph Pilates’dir, Joseph pilates yaşadığı hayatı boyunca derdini kimseye anlatamamış fakat daha sonra 20. yüzyılın başlarınd önce Amerikada daha sonrada tüm dünyaya yayılmış çok önemli bir egzersiz metodudur.

Genel olarak tüm vücudun kuvvetini ve esnekliğini arttırmaya yönelik ve daha sağlıklı bir hayat sürmeye yönelik bir egsersiz metodudur. Pilates tüm vücuttaki duruş bozukluklarını omurgadaki rahatsızlıkları rehabilite edebildikleri gibi profosyonel sporcularında çok rahatlıkla uygulayabildiği bir egzersiz metodudur.

SELÜLİTLER İÇİN FESLEĞENLİ YAĞ

Selületlerden kurtulmazk için, çok faydalı bir öneride bulunmak istiyoruz. Denenmiş ve etkisi ıspatlanmış olan fesleğenli yağımızın hazırlanışı ve kullanım şekli aşağıda verilmiştir.

GEREKLİ MALZEMELER :
* 500 gr susam yağı,
* 30 gr taze biberiye,
* 20 gr taze fesleğen,
* 10 gr kafur
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Susam yağının içerisine, diğer malzeleri de katıp, cam bir kasede karıştırın. 2 hafta boyunca, güneş gören bir yerde, ağzı kapalı şekilde bekletin. 15. gün süzün ve üzerine 5 adet limon suyunu ilave edin. Hazırladığınız bu yağ ile, bacaklarınızı, aşağıdan yukarı doğru masaj yapın. Kısa süre sonra selülitlerinizdeki azalmayı siz de fark edeceksiniz.

EVDE BİTKİSEL ŞAMPUAN YAPIMI

Evde, cilt bakımı, zayıflama çayı, bitkisel kürler, bitkisel kremler hazırlanır da, birkisel şampuanlar hazırlanmaz mı ? Elbette hazırlanır. Sadece saç tipinizi bilmek ve bir kaç basit malzeme kullanmak yeterli. İşte sizlere saç tipinize göre, bitkisel şampuanlar.

KURU SAÇLAR İÇİN BAKIM ŞAMPUANI :1 litre suya, 2 tutam biberiye yaprak ve çiçeği,2 tutam öküzgözü yaprak ve çiçeği ekleyin ve kaynatın.Süzdükten sonra elde ettiğiniz sıvıyı kullanın.
YAĞLI SAÇLAR İÇİN BAKIM ŞAMPUANI :1 litre suya, 2 tutam kantaron yaprak ve ezilmiş kökü, 2 tutam ısırganotu yaprağı ekleyin ve kaynatın.Süzdükten sonra elde ettiğiniz sıvıyı kullanın.
NORMAL SAÇLAR İÇİN BAKIM ŞAMPUANI :1 litre suya, 5 baş romenpapatyası çiçeği, 2 tutam ısırganotu yaprağı ekleyin ve kaynatın.Süzdükten sonra elde ettiğiniz sıvıyı kullanın.

Elma Kromun Kullanım Şekli ve Dozajı

Öğün sırasında su ile günde 1 adet olarak alınmalıdır. Daha etkin olması için egzersiz ve diyeti tavsiye ederiz. Doz aşımı halinde tamamen bitkisel ekstraktlardan ve balık jelatininnden imal edildiğinden vücutta hiçbir yan etki oluşturmaz.

6 ve üzeri fazla kilosu olanlar; sabah kahvaltisindan 20 dakika önce 1 adet ve aksam yemeğinden 20 dakika önce 1 adet olmak üzere günde 2 adet kullanmaları önerilmektedir.

Uyarı:
Herhangi başka bir reçeteli ilaç kullanmaktaysanız, hamileyseniz ya da bebek emziriyorsanız doktorunuza danışınız. İnsüline bağımlı diyabet hastaları kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır. Bu ürün herhangi bir rahatsızlığın veya hastalığın teşhisi, tedavisi veya önlenmesi amacı ile kullanılamaz, ilaç değildir, gıda takviyesidir.

KUTU İÇERİĞİ:
48 adet kapsül

Elma Kromun İçeriği ve Etkisi

Ürün İçeriği: Elma şırası sirkesi ekstraktı ( 7%) , krom pikolinat (%12), soya lesitin, vitamin B3, vitamin B5, çinko, vitamin B6, vitamin B2, vitamin B1, vitamin B11, vitamin B12, yardımcı madde (ayçiçeği yağı), boyar madde, emulsifiye (gliserin), su, koyulaştırıcı (balmumu), balık jelatini.

APPLE & CHROMIUM, VİTAMİN B, SOYA LESİTİN

* Kilo kontrolünü kolaylaştırmaya, kilo vermeye,

* Yağ kaybını hızlandırmaya, yağsız kas kitlesini artırmaya,
* Tatlıya olan iştahın kesilmesine,
* İçeriğindeki B komplex vitaminleri ile, daha az beslenerek daha zinde ve güçlü kalmanıza,
* Diyabetiklerde kan şekeri ayarını düzenlemeye,
* LDL-kolesterolü azaltmaya, iyi huylu HDL-kolesterolü yükseltmeye,
* Kabızlığı önlemeye, hazmı kolaylaştırmaya ve şişkinliği gidermeye,
* Vücuttaki birikintileri eritmeye,
* İçerdiği doğal asitler ve enzimlerle kanın daha sağlıklı ve ince akmasına,
* Kadınlarda adet ağrılarının giderilmesine,
* Alkollü içki tüketme isteğini azaltmaya,
yardımcı olur.

KROM’UN ETKİSİ

* Karbonhidratlara karşı aşırı iştahı kontrol altına almaya,
* İnsülinin etkisini aktive ederek, hücrelerin glikoz kullanımını artırmaya, yağ dokusunu azaltmaya, kas dokularının daha sağlam ve daha sıkı olmasına,

* Kemik erimesini ve yaşlanmanın etkilerini azaltmaya,
* Vücuttaki yağ kitlesini azaltıp kas kitlesini artırarak, vücut hatlarının daha düzgün görünmesine ve kas yapmaya,
yardımcı olur.

SOYA LESİTİN’İN ETKİSİ

* Vücuttaki yağları eritme özelliği sayesinde vücuda giren yağların depolanmadan yok edilmesine böylelikle kilo vermeye,
* Kronik yorgunluk sendromuna ve zarar gören karaciğer hücrelerinin onarımına,
* Yaşlanma etkilerini azaltmaya, kolesterol seviyesini düşürmeye,
* İnsülin ihtiyacını azaltmaya,
yardımcı olur.

B VİTAMİNLERİNİN ETKİSİ

Diyetlerin en büyük desteğidir. Sinir sistemini ve bağışıklık sistemini güçlendirerek bitkinliği giderdiği, sinir siteminin çalışmasına, yağlı asitlerin metabolizmasına, kırmızı kan hücrelerinin olgunlaşmasında önemli rol oynadığı literatürlerde kayıtlıdır.

B-1 vitamini, vücudun glikozdan oluşan enerjiyi kullanmasını sağlamaya, B-1, B-2 ve B-12 vitaminleri enerji üretimine yardımcı olur.
B-6 karaciğerin östrojeni kullanmasına, hormon seviyelerinin normalleşmesine ve kendinizi keyifli hissetmemizi sağlayan serotonin üretimine
yardımcı olur.

Elma Şırası Sirkesi ekstraktı; Kalsiyum, Fluor, Potasyum, Magnezyum, Sodyum, Fosfor, Silisyum, A vitamini, Beta-Karotin, B1,B2 ve B6 vitaminleri, C Vitamini, Sirke Asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddelerini içermektedir. Elma şırası sirkesi ekstraktı;

* Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak besinler içerisindeki kalorinin kısa sürede yakılmasına,
* Kalsiyumun vücutta daha verimli kullanılmasına,
* Uzun süre kullandığınızda, kemik ve eklemlerinizdeki sertlik ve sıkıntıların geçmesine,
* Yüksek tansiyonun oluşmasını engellemeye,
* Elmanın özü olan asetik asit nişasta emilimini azaltmaya ve mide boşalmasını geciktirmeye,
* Asidik yapısından dolayı ve içerdiği enzimlere bağlı olarak yağ yakımına destek olarak kilo vermeye,
yardımcı olur.

Elma Kromun Yan Etkisi

Apple&Chromium, bitkisel olduğundan şimdiye kadar herhangi bir yan etkisine rastlanmamıştır. Doz aşımı halinde tamamen bitkisel ekstraktlardan imal edildiğinden vücutta hiçbir yan etki oluşturmaz.

Kromun Yan Etkileri Nelerdir?
Krom minerali takviyesi alırken yan etkiler var mıdır? Günlük olarak 50 - 300mcg takviyede, kromun herhangi bir toksisiteye neden olduğu görülmemiştir. Önerilen doz 50-200mcg arasıdır.

Krom takviyeleri diyabet hastaları için insülinin etkilerini geliştirebilir ve muhtemelen hipoglisemiye götürebilir, bu nedenle diyabet hastası kişilerin bir krom takviyesi almadan önce doktorlarına danışmalarını önerilir.

Elma Kromun Farkı

Apple&Chromium+Vitamin B, elma şırası sirkesi esasına göre hazırlanmış formüllerin, geliştirilmiş bir üst formülü olarak hazırlanmıştır. İçeriğine eklenen Krom, Soya Lesitin ve B vitaminleri ile güçlendirilmiştir.

Elma Şırası Sirkesi’nin bugüne kadar var olan formları, tozların sıkıştırılmış tabletleridir. Tablet formların tersine, Apple&Chromium+Vitamin B’nin içindeki elma şırası sirkesi sıvı halde elde edilmiş ekstrakt özüdür. Bu durum elma şırası sirkesinin etkinliğini artıran bir özelliktir. Tablet yerine, soft jel formunda hazırlanan kapsülün farkı; midede patlayarak su ile birleşen karışım içeriğinin, midenin şişmesine ve dolayısıyla uzun süre tokluğun hissedilmesine yardımcı olmasıdır.

Kapsül içeriği sıvı olduğundan direk kana karışarak, etkisini çok kısa zamanda göstermektedir. Kapsülün içeriğinin soft jel formunda olması istenen neticeye çok kısa zamanda ulaşılmasına katkıda bulunur. Jel tabakasının Balık jelatini ile kaplanmış olması gıda takviyelerinde en çok istenen özelliklerinden biridir.

Krom hakkında daha fazla bilgi..

Kolesterol, yağ ve protein sentezi için hayatî bir mineral olan krom, glikoz metabolizmasıyla etkileşir ve insülinin uygun kullanımıyla kan şekeri düzeylerinin sabit kalmasını sağlamaya yardımcı olur. Böylece hem diyabetiklerde hem de hipoglisemisi olanlarda kullanımı yararlı olabilir. Krom, vücut tarafından en iyi, “krom pikolinat ” olarak adlandırılan formda alındığında emilir. Bu formu, kandaki kolesterol ve glikoz düzeylerini de çok iyi kontrol edebilmektedir. Yağ kaybını artırarak, yağsız kas kitlesi artışı sağlamaya, osteoporozla savaşta ve ömrü uzatmaya yardımcı olur.

Krom, vücutta şeker (glikoz) kullanılması için gereklidir. Şeker hastalarına 15 gün ile 4-5 ay arasında günde180–300 mikrogram krom verilince şeker hastalarının yaklaşık yarısında, şeker kullanılmasını daha iyi duruma geldiği gözlemlenmiştir. Kan şekerinin kullanılmasında düzelme, insulin hormonunun etkinliğinin artması demektir. İnsülinin etkinliği artarsa, insülinin salgılanma yeri olan pankreasta, lüzumsuz derecede yüksek insulin salgılanmasına gereksinim azalttığı literatürlerde kayıtlıdır.

İnsülin salgılanmasında azalma, iştahın azalması, dolayısıyla vücutta yağ depolanmasının azalması demektir. Bu da kilo vermenin kolaylaşmasına yardımcı olur. Şişmanlığın önde gelen sebeplerinden birisi insuline karşı dirençtir. Krom kullanılması insulin direncini azaltarak gereksiz derecede fazla olan insulin salgılanmasını normale döndürmeye yardımcı olur.

Hollanda’dan İthal Nuslank X-TRA GEL

İlk uygulamadan itibaren etkisini göreceğiniz Guarana etken maddeli X-TRA GEL, göbek, bel, basen bölgelerinizdeki kan dolaşımını hızlandırarak, hücrelere daha fazla oksijen gitmesini sağlar ve yağların yakılma sürecini hızlandırır. Bölgesel yağlarınızdan kurtulmaya çalışırken hem içten, hem de dıştan yapacağınız uygulamalarla, gözle görülür incelmenin farkına varın.Guarana etken maddeli X-TRA GEL ile yapacağınız harici uygulamalarla dıştan yağlarınızın yakılma sürecini hızlandırın. Zayıflarken sinerjinin gücünden yararlanın.

Hollanda’dan ithal X-TRA GEL dışarıdan yağların yakılma sürecini hızlandırırken, Apple30, elma sirkesi özü toksinlerle beraber yağların parçalanmasına ve diyet lifi içeriği ile tokluk hissi sağlanmasına yardımcı olur. Bol su yardımı ile yağlar dışarı atılırken, X-TRA GEL ile daha fit bir görünüme sahip olun. İlk uygulamadan itibaren gözle görülür etkiyi yaşayın.

Nuslank X-TRA GEL’in İçeriği
Guarana, dünya üzerinde kafein yönünden en zengin bitki olup, hücre bazında oksijenlenmeyi sağlayarak , yağların ısınarak yakılma sürecini hızlandırır.

Juniperus communis (Ardıç), Rosmarinus Officinalis (Biberiye), Citrus Grandis(Greyfurt), Citrus Dulcis (Portakal),bir yandan cildi beslerken diğer yandan da kan dolaşım hızını arttırarak hücrelere daha fazla oksijen gitmesine ve dolaşım sisteminin düzelmesine yardımcı olur.

Deniz yosunundan elde edilen Macrocystis Pyrifera, Hydrolyzed Wheat Protein(Hidrolize Buğday Proteini), Juniperus communis (Ardıç) , cildin sıkılaştırılmasına yardımcı olarak cilt elastikiyetini sağlar.Cildin daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

Nuslank X-TRA GEL’in Etkisi
X-TRA GEL , bölgesel olarak incelme sağlanmasına , cildin altında var olan selülitlerin giderilmesine ve cildin elastikiyetinin ve sıkılığının sağlanmasına yardımcı olur.Cildin altında kan dolaşımının arttırılarak, portakal kabuğu görünümünün azaltılmasına yardımcı olur.Ciltte canlılık, ferahlık hissi sağlayarak , pürüzsüz bir cilt oluşumuna destek olur.

Nuslank X-TRA GEL’in Kullanımı
Günde 3 kere, yağlanmanın ve selülit görünümünün olduğu bölgeye dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanır.

Nuslank X-TRA GEL’in Yan Etkisi
İlaç değildir. Şimdiye kadar belirtilen bir yan etkisi görülmemiştir.

ERKEKLİĞİ ARTIRMAK İÇİN ŞİFALI MACUN

ERkek okurlarımıza özel, harika bir macun tarifimiz var. Bu macun sayesinde, çok daha mutlu günler sizi bekliyor olacak. Hem hazırlaması kolaya, hem de aşırı etkili.

GEREKLİ MALZEMELER :
* 10 gr Zencefil,
* 10 gr Havlıcan
* 30 gr Günlük
* 150 gr Isırgan tohumu
* 400 gr Bal
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri döverek, balın içine katın ve macun yapın. Akşamları yatmadan 1 ceviz büyüklüğünde yutun. Bir erkeğin gücünü dört misli artırma gücüne sahiptir.

ŞİFALI GELİNCİK KÜRLERİ VE GELİNCİK ÇİÇEĞİ MASKESİ

Tedavi alanında daha çok çiçekleri kullanılan gelincik çiçeği, sağlık ve güzellik için rahatlıkla kullanılabilen bir bitki. bu yazımızda, öncelikle sağlık için, gel,ncik çiçeğinin kullanımı, ardında da, gelincik çiçeği maskesinin tarifini vermek istiyoruz.

*6 gr gelincik çiçeği, 1 bardak süt ile yutulursa balgamın kökünü keser, karın ağrısını anında keser.
* Su ile kaynatılarak içilirse anne sütünü çoğaltır.
* İç yağı ile fitil yapılır, rahime konursa adet kanamasını söktürür.
* Burun kanamalarında suyu çekilirse kanamayı durdurur.

GELİNCİK ÇİÇEĞİ MASKESİ

SAFRANLA YAPILACAK SAĞLIK KÜRLERİ

Safran, en pahalı baharatlardan bir tanesi. Ama, mucizevi faydalara sahip bir bitki. Bu bitki ile yapılabilecek bitkisel kürler, sağlık açısından, hatta güzellik açısından da son derece faydalı.

* Bal ile macun yapılarak yutulursa kumları düşürür.
* Safran kaynatılarak elde edilen suyu içilirse insanı güzelleştirir.
* Duyu, organlarını, mideyi kuvvetlendirir, kalbi ferahlandırır ve kuvvetlendirir.
* Şehveti artırır.
* Kaburgalarının altında yel olan, kandan kafası şişen, boğmaca ve öksürüğe yakalanan kimse bir elmayı oyarak içine safran doldurur ve koklamaya devam ederse bu hastalıklardan kurtulur.
* Safran, yumurtanın sarısı ile merhem yapılır, çıban üzerine konursa patlatır.
* Kereviz suyu ile yutulursa dalak şişliğini indirir.

Makyaj Sırları

Sharon Stone, Elizabeth Hurley, Charlize Theron, Julie Roberts ve Katherine Zeta Jones gibi Hollywood yıldızlarının makyaj danışmanı Victoria Charles, Hollywood makyaj sırlarını anlattı.

İyi makyajın birinci koşulunun sağlıklı bir cilt olduğunu söyleyen Victoria Charles, ''Doğru makyaj için 10 dakika ayırmak yeter de artar bile.


Ancak cildi makyaja hazırlamak için günde 8 bardak su içmek ve 8 saat uyumak şart'' dedi. Güzel görünmek isteyen kadınların sigaradan mutlaka uzak durmaları gerektiğini hatırlatan Charles, Amway'in eylülden itibaren Türkiye'de de piyasaya sürdüğü 'Artistry' marka kozmetik ürünlerinin tanıtımı için geldiği İstanbul'da 2001 sonbahar makyaj modasını da anlattı.

Romantik görünüm
Geçen yıl 45 ülkede 1 milyar dolarlık satış başarısı gösteren 'Artistry' kozmetik ürünlerinin uluslararası eğitim danışmanı olan Victoria Charles'a göre 2001 sonbahar makyaj modasının ağırlık noktası, Titanic'in yıldızı Kate Winslet'in makyajından esinlenen romantik görünüm. Kadınlar sonbaharda bu romantik görünümü yakalamak için çilek, kiraz ve böğürtlen tonlarının öne çıktığı renkleri doğal ve nötr tonlarla dengeleyerek makyaj yapacaklar. Dudak kalemi ile dudaklara çerçeve yapılması ise tarihe karışıyor bu sonbahar.

Charles'ın makyaj önerileri
Yüzünüzde makyaj yüzünden sert çizgiler oluşmamasına özen gösterin. Siyah göz kaleminden tamamen vazgeçmenizi, bunun yerine kahverengi ve gri tonları kullanmanızı öneririm. Göz kaleminin daha iyi durmasını sağlamak için üst tarafa uygun renkte bir toz göz farı sürün. Bu hem göz kaleminin sert etkisini yumuşatır hem de kalemin gün içinde erimesini ve akmasını önler. Yüzde renk tonlarının birbirine uyumlu geçişi çok önemli. Fondöten cilde zararlı değil, aksine yararlı. Doğal bej tonları tercih edin, pembe tondaki fondötenlere dönüp bakmayın bile. Cildinizin bir ton açık rengi olan fondöteni tercih edin. Fondöteni iyice temizlenmiş ve nemlendirilmiş bir cilde, sünger ya da parmaklarınızla tampon hareketleri yaparak yedirin. Fondöteni cildi ovarak yaymaktan kaçının. Kışın hava kuru olduğu zaman fondöteni nemlendiricinizle karıştırarak sürün. Fondötenin yüzünüzde daha uzun kalması için nötr renkli toz pudra sürmeyi ihmal etmeyin. Bronzluk için normal fondöteninizin üzerine, bronz renkli sıkıştırılmış pudra sürmeyi deneyebilirsiniz.
Doğru makyaj yüz hatlarını öne çıkarır. Kaşın alt tarafını açık doğal renkte bir farla çevreleyerek gözü ortaya çıkarın. Kaşı şekillendirirken kaşın en yüksek noktasının gözbebeğinin üzerinden başlamasına dikkat edin. Sadece kaşınızın doğal yayını yukarı kaldırarak geçen yılları yüzünüzden anında yok edebilirsiniz .
Maskaranızı her üç ayda bir değiştirin. Topaklanmayı ve bakteri oluşumunu engellemek için maskaranızın üzerine satın aldığınız tarihi yazın. Eski maskara fırçanızı atmak yerine makyaj temizleyicisiyle temizleyin. Kirpikleri bu fırça yardımıyla birbirinden ayırın. Maskarayı fırçasıyla pompalamayın, hızla döndürün.
Rujunuzun uzun süre dayanması için sürdükten sonra bir peçeteyi dudaklarınıza birkaç defa bastırın. Daha sonra toz pudrayla dudaklarınızı pudralayın ve ruju yeniden sürün. Yeni renkte ruj elde etmek için iki ya da çok sayıda ruju birbiriyle karıştırın.Kuru dudakları pürüzsüz hale getirmek için bir çocuk diş fırçasını vazeline ve nemlendirici kreme batırın ve ölü deriyi yavaşça fırçalayıp atın.
Dudak kalemi ya hiç yok ya da çok belirsiz kullanılıyor. Ruj dudağa 'Sanki biraz önce öpüşmüş' görünümü verecek şekilde sürülüyor. Bu görünümü elde etmek için ruj sürüldükten sonra parmakla tampon yapılarak kenarlara doğru dağıtılıyor.

Türk kadınlarına tam not
Doğru makyaj yapmak isteyen kadınların sert çizgilerden kaçınması gerektiğini anlatan Charles, Türk kadınlarına bu açıdan tam not vermiş. Simsiyah gözler ve kıpkırmızı çerçeveli dudaklar, mavi gözler üzerine sürülen mavi ve yeşil renkli farlar, pembe ve turuncu gibi doğal olmayan ruj renkleri aşırı makyaj etkisi yaptığı için Charles'ın doğru makyaj tanımına girmiyor. Bu yıl fondötende ince ve şeffaf, rujda ise mat olmakla birlikte biraz daha nemli yapının hakim olduğunu belirten Charles, romantik görünümün yanı sıra nötr tonlarda yapılan ancak altın ve gümüş renklerle zenginleştiren 'nötr ama ışıltılı' makyajın da bu sezon çok moda olacağını söylüyor. Bu makyajda altın ışıltılar kırmızı ruj ile tamamlanıyor.


2001 sonbahar sezonunun diğer önemli bir özelliği de kadınlara 'komple' makyaj yerine tercihlerine göre dudak ve kaşlar, dudaklar ve yanaklar ya da dudaklar ve kirpiklere makyaj yapıp diğer yüz hatlarını makyajsız bırakma seçeneğini tanıması. ''Issız bir adada yaşamak durumunda kalsam yanımda götüreceğim tek şey'' dediği makyaj malzemesi ise gözaltındaki mor halkaları ve cilt üzerindeki kızarıklıklar ile sivilceleri gizleyen kapatıcı ürün 'concealer.' Bu ürünün de mutlaka fondötenden bir ton açık renkte olması gerektiğini vurguluyor Charles.

HÜSEYİN ERMİŞTEN HER DERDE DEVA ÖNERİLER

2 Nisan 2009 tarihli Her sabah Programının konuğu olan Hüseyin Ermiş, yine sağlıklı, pratik ve çok faydalı önerilerde bulundu. Bu önerileri sırayla görelim.

KALBİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN : Hibiskus, karabaşotu ve oğulotu karıştırılıp, demlenir ve Günde 2-3 defa içilir.
RUHİ SIKINTILAR İÇİN : Kişniş, meyan kökü,anason ve ökse otu, 1 lt suda kaynatılır 7-8 dak kaynatılır. günde 2 defa içilir.
* 1 tutam karabaş otu, 2 su bardağı suda 5-6 dak kaynatılır. Günde 2 defa içilir.
ADET BOZUKLUKLARI : Aslan pençesi, şahtereotu, atkuyruğu, civanperçemi ve ısırganotu eşit miktarlarda karıştırılır. 1 tatlı kaşığı karışım, 1 bardak kaynar suyun içinde, 6-7 dak kaynatılır. Günde 2-3 defa içilir.
AFT İÇİN : Karabaşotu kürü uygulanır.
TANSİYON İÇİN : Kişniş ve ökseotu çok faydalıdır.
SAFRA KESESİ İÇİN : Papatya çayı içilir. 1 çorba kaşığı bal ve 1/2 limon suyu karıştırılarak yenilir. Tavuk taşlığı yenir.
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRMEK İÇİN : Yer fıstığı çiğnenir.
KOLON KANSERİ İÇİN : Çörekotu yağı, ısırganotu yağı, prasa tohumu yağı ve bal karıştırılarak yenilir.
KANSIZLIK İÇİN : Nar,protakal, Ayva ve kimyon 15 dak kaynatılıp içilir.
GUATIR İÇİN : Yeşil ceviz reçeli çok faydalıdır.

ŞEVKİ GÜNGÖRDEN SAĞLIKLI ÖNERİLER

Şevki Güngörden, Beyin rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, yüksek ateş, kist problemleri için, bitkisel öneriler.

BEYİN DARALMASI İÇİN : Ökseotu çayı 20 gün süreyle kullanılır. Zeytin ve söğüt yaprağı çayı da çok fayda sağlar.
ATEŞ DÜŞÜRMEK İÇİN : Söğüt yaprağı ateşi düşürmek için, çok faydalıdır.
KANI ÇOK SULANANLAR İÇİN : Kanı çok sulanan ve kanası durmayanlar için, civanperçemi çayı çok fayda sağlar.
KİSTLER İÇİN : Defne, ısırganotu ve zeytinyaprağı çayları kistler için çok faydalıdır.
YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRMEK İÇİN ;
GEREKLİ MALZEMELER :
* 5 gr zeytin yaprağı,
* 1 bardak su,
HAZIRLANIŞI KULLANIM ŞEKLİ : Gemlik zeytininin, küçük yapraklı ve taze filizlerini, kaynamış olan suyun içinde, demlendirin. Günde 2 defa yemeklerden 1 saat sonra için. 1 hafta kullanın. Bu kür hem tansiyonu düşürmeye, hem de zayıflamaya yardımcıdır.

KISIRLIK VE İKTİDARSILIK İÇİN BİTKİSEL MACUN

Kısırlık ve iktidarsızlık için faydalı ve tamamen doğal bitkilerle hazırlanmış olna, bitkisel macun tarifimiz, Şevki Güngörden geldi.

GEREKLİ MALZEMELER:
* 100 gr polen,
* 100 gr ısırgan tohumu,
* 50 gr çakşır tozu,
* 50 gr çörekotu,
* 10 gr arı sütü,
* Üzüm çekirdeği,
* Keten tohumu,
* Deve dikeni,
* Zencefil,
HAZIRLANIŞI VE KULLANM ŞEKLİ : Bütün malzemelri karıştırın. Bir kavanoza koyup, serin bir yerde saklayın. Yemeklerden 1 saat sonra, günde 3 defa yenir.
ÖNEMLİ HATIRLATMA : Şeker hastalığı, ülseer, bağırsak iltihabı ve mide rahatsızlığı olanlar için uygun bir öneri değildir.

Bitkisel Banyolar

Banyoların rahatlatıcı etkisini hepimiz çok iyi tanırız. Problemler ve stres, sıcak su tarafından bedenden sökülüp atılır. Kaslar gevşer, sinir sistemi ve kan dolaşımı olumlu etkilenir.Yatmadan önce alınan bir tam banyo en etkili uyku ilacıdır.

Bir soğuk algınlığı başlangıcında alınan,eterli yağlar veya bitki katkısı içeren bir banyo çok yararlı olabilir. Ama, gerekli katkılarla hazırlanan bir tam banyonun, deri için en etkili güzellik ilacı olabileceği de unutulmamalıdır.

Bitkisel yağlar veya süt ürünleri eklenen banyolar, derinin koruyucu örtüsünü güçlendirdikleri için,deri kuruluğuna karşı da uzun süre etkili olabilirler. Bu nedenle, banyodan sonra derinin kremlenmesine gerek kalmaz. Şifalı bitki katkılarıyla hazırlanan banyolar, yağlı ve sivilceli deri için çok basit ama etkili bir tedavi anlamı da taşırlar.

Banyo sonrasında deriye bir nemlendirici sürülmesi uygun olur. Değerli maddeler içeren banyo katkılarının etkinliklerine zarar vermemek için, banyo suyunun çok sıcak olmaması gerekir(37-38 derece).

- Bir tam banyoyu haftada 1-2 kereden fazla almayın.

- Önceden ağır yemekler yemeyin ve banyo suyunun 378-38 dereceden sıcak olmamasına dikkat edin; her iki durum da, kan dolaşımını olumsuz etkileyecektir.

- İdeal banyo süresi 15-20dakikadır.; fazlası deriyi ve kan dolaşımını olumsuz etkileyebilir.

- Banyo sonrasında, yatakta kısa bir dinlenme çok rahatlatıcı olacaktır.

Okaliptüs yağı banyosu,sivilceli deri için

Banyo küvetini doldurmaya başlayın ve su bir karış kadar yükseldiğinde, biraz kremanın veya sütün içine karıştırmış olduğunuz 5 damla okaliptüs yağını suya ekleyin. Bu katkının eşit oranda dağılabilmesi için, küveti duş süzgecinden akan suyla doldurun.

Şifalı bitki banyoları

Deriniz yağlıysa 150g mayıs papatyası veya civanperçemi, deriniz sivilceliyse 150g kuru nane veya atkuyruğu kullanın. Bitkiler 1litre kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve ılıklaşana kadar demlendikten sonra süzülerek banyo suyuna eklenir.

Ebegümeci banyosu,iltihaplı, sivilceli deri için

50g kurutulmuş veya 100g taze ebegümeci çiçeği ve yaprağı ince kıyılmış olarak, kaynar derecedeki 2 litre suyla haşlanır,ılıklaşana kadar demlendikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir. Kan dolaşımını hızlandırmak için banyodan sonra beden, orta sertlikte bir fırça ile fırçalanır.

Elma sirkesi banyosu,yağlı cilt için

¼ litre elma sirkesi banyo suyuna eklenir. Banyodan sonra duş alınmaz, sirkeli su derinin üstünde kurumalıdır. Daha sonra, yağlı olmayan bir nemlendirici beden losyonu kullanılır. Banyo suyuna eklenen 8 damla lavanta yağı, antiseptik etkiyi arttırır ve ruhsal açıdan dengeleyici ve rahatlatıcı etki yapar.

Lavanta yağı banyosu

¼ litre elma sirkesi(yağlı deri için) veya ¼ litre krema (normal, kuru veya karışık deri için), 8 damla lavanta yağı ile iyice karıştırılır, banyo suyuna eklenir ve su da iyice karıştırılır. Krema-lavanta banyosundan sonra ılık duş alınır. Elma sirkesi-lavanta banyosundan sonra duş alınmaz ve kurulanılmaz.

Yağsız süt banyosu,kuru ve duyarlı deri için

Yağı alınmış 2 litre süt banyo suyuna eklenirken, su iyice karıştırılır. Banyodan sonra ılık bir duş alınır ve hafifçe kurulanılır. Eğer deriye banyodan önce 2 yemek kaşığı zeytinyağı yedirilirse, süt banyosu kuru deri için çok daha etkili olacaktır. Banyo suyuna eklenen 1 bardak aynısafa çayı da deriyi yatıştırır.

Yağ-süt banyosu, kuru deri için

1 bardak ılık süt ve bir yemek kaşığı zeytinyağı, kapalı bir kavanozda iyice çalkalandıktan sonra banyo suyuna eklenir. Banyonun ardından sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır.

Yağ banyosu, kuru deri için

50ml bademyağı veya zeytinyağı sıcak banyo suyuna eklenir ve iyice karıştırılır. Banyodan sonra derinin üstünde kalan su elle sıyrılır ve kalan hafif yağ filmi masajla yedirilir.

Süt-bal banyosu,kırışıklıklara karşı

2 bardak ılık sütte 2 yemek kaşığı dolusu çiçek balı iyice eritilir, 1 tatlı kaşığı bademyağı eklenir ve kapalı kavanozda iyice çalkalandıktan sonra banyo suyuna eklenir ve banyo suyu da karıştırılır. Banyodan sonra sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır.

Kırışıklara karşı reçeteler (cildi gerginleştirme)

-80g limon suyu, 30g havuç suyu ve 30g hıyar suyu iyice karıştırılır ve kırışık bölgelere kompres uygulanır.

-Avokado meyvesinin lapası, muzsuyu veya kavun suyu kompresleri uygulanabilir.

-1'er tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış mayıs papatyası ve oğulotu(melisa), 2 bardak dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 15 dakika demlendikten sonra süzülür ve kompresler uygulanır.

-Lavanta yağı, biberiye yağı ve gülyağı da cildi düzgünleştirir.

-Her gün bir kere, yağı alınmış sütle yüz yıkandığında,kırışıklar azalır.

Bal-süt-tuz banyosu, kuru ve olgun deri için

Banyo küveti doldurulurken 100g deniz tuzu serpiştirilir. Bu arada 1 litre sıcak sütte 250g çiçek balı eritilir ve banyo suyuna eklenir. Banyo suyu iyice karıştırılır. Banyodan sonra sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır.

Melisa(oğulotu) Aynısafa çiçeği banyosu, deriyi yatıştırıcı

3'er yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış kuru bitki, kaynama derecesinde 1litre sıcak suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 15 dakika demlendikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir. Banyodan sonra sıcak duş alınır.

Meyve suları ezme ve püreler



Beslenme ( Beslenme, dengeli beslenme, sporcu beslenmesi, çocuk bebek beslenmesi )

Bitkilerin üremesini sağlayan çekirdek ve bunun etrafını saran yumuşak kısım "meyve" olarak adlandırılır. Meyveler, vitamin ve mineral bakımından zengin besinlerdir. Ağırlıklarının %75 - 85 kadarı sudur. Yağ ve protein çok az olup, %5 ile 25 arasında karbonhidrat içerirler. Kalori de bu oranda değişir.

Meyveler çiğ olarak yenildiği gibi komposto olarakta kullanılır. Süt çocuğu döneminde ise meyve suyu ve püresi kullanılır. Çocuklarda ilk ek besin meyve sularıdır. 15.ci günden başlayarak verilebilir. 2.ci ayda meyve püreleri, 4.cü ayda komposto, 6.cı ayda reçel olarak verilir.

Meyveler taze, olgun, lezzetli olmalı fakat çürük, çamurlu, ezik, bereli olmamalıdır. Meyveler kesildikten ve suyu sıkıldıktan hemen sonra kulanılmalıdır. Çünkü kesildikten ya da suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse C vitamini değeri azalır. Hatta, sıkılmış meyva suları buzdolabında bekletilse bile vitamin değeri azalır.

Meyvelerin buzdolabında saklanma süreleri şöyledir ;

Portakal, limon, elma ve armut : Yaklaşık olarak 1 -2 hafta
Üzüm, şeftali, kayısı türleri ise : 4 ile 5 gün arasında
Kiraz ise 1 - 2 gün vb.

Meyveleri kullanmadan önce toz ve topraklarından ve ilaç kalıntılarından temizlemek için bir süre su dolu bir kapta bekletmeli ve sonra bol su ile bir kaç kez yıkamalı öyle kullanmalıdır. Meyveler doğru kullanıldı zaman içerdikleri vitaminler bozulmaz ve vücut için gerekli olan miktar alınmış olur.

- Meyve suları : Yıkanmış turunçgiller ve domatesin suyu sıkılıp, süzgeçten geçirilerek bekletilmeden çocuğa verilir. Sert meyvelerin suyu rendelenerek veya sıkma aleti ile çıkarılır. Bekletilmeden kullanılır.

- Meyve ezmeleri : Yıkanmış sert meyveler (elma, armut) rendelenerek, muz kaşıkla ezilerek bekletilmeden çocuğa verilir.

Sert meyveler soyulup, parçalandıktan sonra az kaynar suya atılıp pişirilir. Sonra kaşıkla ezilerek çocuğa verilebilir.

C vitamini gereksinmemizin büyük bölümünü meyvelerden sağlarız. Alınan meyvenin bir porsiyonu portakal, limon gibi turunçgillerden olmalıdır. Büyük meyvelerin (portakal, elma, armut, muz gibi) orta büyüklükte bir tanesi, kayısı ve erik gibi meyvelerin 3 - 6 adedi, çilek, kiraz gibi olanların yarım su bardağı kadarı, bir porsiyon sayılır.

Bazı meyvelerin, suları ve pürelerinin hazırlanması :

- Meyve çiğ olarak yemek, suyunu çıkarmak ve reçel yapmak için kullanılır. Yemek için kullanılacak olan sulu meyveler tatlı ve kabuklarından kolay ayrılır olmalıdır.

Suyu çıkarılacak ise sulu ve tatlı olmaları yeterlidir. Çürüksüz, eziksiz olmalarına dikkat edilmelidir. Portakal, vişne, şeftali gibi meyvalar ekşi olmaları nedeniyle bazı çocuklarda allerji yapabilirler. En doğrusu iyice yıkadıktan sonra ortadan kesip elle ya da cam limonlukla sıkıldıktan sonra temiz bir tülbetten süzülerek kullanılmalı ve her zaman taze olarak verilmelidir.