Peeling

Meyve asitleri (AHA) bazlı bir uygulamadır. Genellikle yağlı veya canlılığını yitirmiş ciltlere uygulanır. En yüzeysel peeling şeklidir. Cilde ışıltı kazandırmak amacıyla uygulanıyorsa tek uygulama yeterlidir. Amaç çizgiler veya lekeler ise, yıl içine yayılmış 5 ila 6 uygulama gerekebilir. İçeriğindeki yaklaşık % 70 konsantrasyona sahip meyve asitleri ile üst derinin pul pul dökülerek yenilenmesini sağlar. Seans sonrasında bir kaç dakika yüzde kızarma belirir ama dikkat çekici ve rahatsız edici değildir. Uygulamayı takip eden haftalarda, uygulamanın etkisini artırmak için, % 8 ila % 15 konsantrasyona sahip meyve asitleri içeren bir krem uygulanır. Krem sürüldükten sonra hafif batmalar hissedilmesi gayet normaldir. Peelingi izleyen 2 veya 3 gün boyunca cilt kurudur ve uygun bir kremle iyice nemlendirilmesi gerekir. 3. veya 4.gün cilt yumuşak ve parlak bir görünüm alır. Bir kaç gün cildi güneşten korumak gerekir.

Hafif peelingin etkileri:
- Cilde aydınlık bir görünüm verir
- Işıltı sağlar
- Gözenekleri sıkılaştırır
- Akneyi azaltır
- İnce çizgileri siler
- Lekelerin görünümünü yumuşatır

Triklorasetik asit bazlı bir uygulamadır. Derinin alt katmanlarına doğru daha derinlemesine yapılan bir uygulamadır. Hafif uygulamaya kıyasla acılı ve sıkıntı vericidir. Uygulamayı takip eden 8 gün boyunca cilt çok kurur, kaşınır ve şiddetli yanma hissedilir. 2 ay boyunca güneşten ciddi bir şekilde korunmak gerekir; sokağa çıkarken dahi 60 Koruma Faktörlü ürün kullanılmalıdır. Uygulamanın net sonuçları ancak 3 hafta sonra alınmaya başlar.

Orta peelingin etkileri:
- Özellikle göz ve dudak etrafındaki ince çizgileri silikleştirir
- Cildi güçlendirir
- Gözenekleri sıkılaştırır
- Güneş lekelerini hafifletir
- Cildin genel görünümünü düzeltir
- Üst ve alt deriyi kalınlaştırır

Bu peeling tüm yüze veya yüzün bazı bölgelerine, dekolteye ve elin üstüne uygulanabilir.
Oldukça acılı ve sıkıntı verici olmasına rağmen, sonuç çoğunlukla göz alıcıdır. Fenol bazlıdır ve pigmantasyon riskine karşı kozmetik bir karışım içerir. Anestezi altında yapılır. Çok güçlü bir uygulamadır, üst derinin tamamını, alt derinin ise bir kısmını tamamen yok etme prensibine dayanır. Uygulama sonrası 8-10 gün ödem oluşur. Güneşten 6 ay boyunca ciddi olarak korunmak gerekir.

Derinlemesine peelingin etkileri:
- Göz altı ve dudak etrafındaki ince çizgileri yok eder
- Akne izlerini siler
- Cildin görünümünü iyileştirir ve düzeltir

Dikkat!: Uygulamadan sonra, 3 hafta içinde hiperpigmantasyon (koyu renkli lekeler) veya hipopigmantasyon (açık renkli lekeler) ortaya çıkabilir ve bunlar kalıcı olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder