Elma Kromun Farkı

Apple&Chromium+Vitamin B, elma şırası sirkesi esasına göre hazırlanmış formüllerin, geliştirilmiş bir üst formülü olarak hazırlanmıştır. İçeriğine eklenen Krom, Soya Lesitin ve B vitaminleri ile güçlendirilmiştir.

Elma Şırası Sirkesi’nin bugüne kadar var olan formları, tozların sıkıştırılmış tabletleridir. Tablet formların tersine, Apple&Chromium+Vitamin B’nin içindeki elma şırası sirkesi sıvı halde elde edilmiş ekstrakt özüdür. Bu durum elma şırası sirkesinin etkinliğini artıran bir özelliktir. Tablet yerine, soft jel formunda hazırlanan kapsülün farkı; midede patlayarak su ile birleşen karışım içeriğinin, midenin şişmesine ve dolayısıyla uzun süre tokluğun hissedilmesine yardımcı olmasıdır.

Kapsül içeriği sıvı olduğundan direk kana karışarak, etkisini çok kısa zamanda göstermektedir. Kapsülün içeriğinin soft jel formunda olması istenen neticeye çok kısa zamanda ulaşılmasına katkıda bulunur. Jel tabakasının Balık jelatini ile kaplanmış olması gıda takviyelerinde en çok istenen özelliklerinden biridir.

Krom hakkında daha fazla bilgi..

Kolesterol, yağ ve protein sentezi için hayatî bir mineral olan krom, glikoz metabolizmasıyla etkileşir ve insülinin uygun kullanımıyla kan şekeri düzeylerinin sabit kalmasını sağlamaya yardımcı olur. Böylece hem diyabetiklerde hem de hipoglisemisi olanlarda kullanımı yararlı olabilir. Krom, vücut tarafından en iyi, “krom pikolinat ” olarak adlandırılan formda alındığında emilir. Bu formu, kandaki kolesterol ve glikoz düzeylerini de çok iyi kontrol edebilmektedir. Yağ kaybını artırarak, yağsız kas kitlesi artışı sağlamaya, osteoporozla savaşta ve ömrü uzatmaya yardımcı olur.

Krom, vücutta şeker (glikoz) kullanılması için gereklidir. Şeker hastalarına 15 gün ile 4-5 ay arasında günde180–300 mikrogram krom verilince şeker hastalarının yaklaşık yarısında, şeker kullanılmasını daha iyi duruma geldiği gözlemlenmiştir. Kan şekerinin kullanılmasında düzelme, insulin hormonunun etkinliğinin artması demektir. İnsülinin etkinliği artarsa, insülinin salgılanma yeri olan pankreasta, lüzumsuz derecede yüksek insulin salgılanmasına gereksinim azalttığı literatürlerde kayıtlıdır.

İnsülin salgılanmasında azalma, iştahın azalması, dolayısıyla vücutta yağ depolanmasının azalması demektir. Bu da kilo vermenin kolaylaşmasına yardımcı olur. Şişmanlığın önde gelen sebeplerinden birisi insuline karşı dirençtir. Krom kullanılması insulin direncini azaltarak gereksiz derecede fazla olan insulin salgılanmasını normale döndürmeye yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder