Boza tam anlamıyla şifa deposu

En eski Türk içeceklerinden biri olan bozanın tarihi Orta Asya Türklerine kadar uzanıyor. 900’lü yıllarda yapılmaya başlanan boza zaman içinde lezzetine lezzet, şöhretine şöhret katarak ünümüze kadar gelmiş durumda.


Bozanın buğday, mısır, şeker ve sudan yapılır.Boza, yapısı itibariyle kuvvetli bir içecek. Bu yüzden faydası çok. Çocukların kemik gelişimini güçlendiriyor. Annelerin sütünü artırıyor. Kuvvet veriyor. Bağırsaklardaki çalışmayı hızlandırıyor. Çok sevilen boza Her mevsimde içilebileceği gibi, vücudun soğuklara karşı direncinin azaldığı kış aylarında vücuda güç veriyor.A ve B vitaminlerinin dört türü ile C ve E vitaminleri içeren boza, tam anlamıyla bir vitamin deposu. Ayrıca boza, neredeyse hiç yağ içermiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder