Genç görünmek için

Yaşlanma insanlığın sürekli üzerinde düşündüğü bir sorundur. Acımasız zaman her insan üzerinde kendi etkisini bırakır. Kimse yaşlı görünmek istemez. Peki bu sorun nasıl çözülür?

Bir konuda özellikle kadınlar erkeklere göre daha başarılıdırlar. Eski zamanlarda bile kadınlar hep genç kalmanın sırlarını araştırmışlar. Kraliçe Cleopatra süt banyosu yapıp, deniz tuzu ve yoğurttan yapılmış peelingler kullanırmış. Çariçe II Katerina votka banyoları yaparmış. Gençleşme yarışında kadınlar hiçbir yöntemi denemekten çekinmemişler.

20. yüzyıl beraberinde plastik cerrahiyi getirdi. Şimdi yaşlı görünmeye istekli olmayan her kes eski güzelliğine kavuşma umuduyla cerrahi ameliyat yaptırabiliyor. Örnekleri ünlüler arasında görebiliriz.
Ama onlar birer starlar. Pahalı plastik cerrahi yi ve hizmetlerini kullanmak için her zaman imkanları vardır. Ya sıradan insanlar - öğretmenler, sekreterler, tezgahtarlar, vb ne yapacak? Genç görünmek isteyip, güzelliğine fazla para harcayamayanlara ne tavsiye edilebilir?

Şimdi birkaç tavsiye vereceğim.

İlk olarak, cildinizi etkileyen direkt güneş ışınlarından kaçının. Bu yaşlanmayı hızlandırır.

İkinci olarak, tam bir uyku çok önemlidir. Uykunuzu almalısınız. Uyku bu eksikliğinin erken yaşlanmaya neden olduğunu tahmin etmek zor değildir. Uykunuzu alın, cildiniz daha genç ve sağlıklı olacaktır.

Üçüncüsü, oturaklı bir yaşam tarzı edinmeyin. Hareket etmek şarttır. Fitness, aerobik, sabah koşuları, çarşı alışverişleri, yüzme yararlı olacaktır. «Hareket hayattır!», bu kelimeler sloganınız olsun. Profesyonel sporculara bakın ne kadar enerjik ve genç görünüyorlar. Tabii her kes sporla profesyonel anlamda ilgilenemez, ama her kes kendine dikkat edebilir.

Bir başka ipucu: depresyondan uzak durmayı deneyin. İyimser olun, gülümseyen bir yüz şüphesiz sizi daha genç gösterecektir. İyi yaşamı planlayın ve yaşam size gülümsesin.

0 yorum:

Yorum Gönder